Eurovision

Det nærmer seg finale i årets Eurosong. Årets finale holdes i København 10.mai. Før selve finalen, skal de fleste landene gjennom semifinaler. Semifinalene har vært et fast innslag de siste årene, ettersom antallet deltakerland er så stort. I år er det bare 37 deltakerland, det laveste antallet siden semifinalene ble innført, men 37 land er likevel altfor mange til at alle kan gå direkte til finalen.

Men ettersom det er såpass få bidrag i år, vil det være prosentvis flere sanger som går videre fra hver semifinale. Norge regnes som favoritter til å gå videre i den andre semifinalen. Sverige og Armenia er de to store favorittene i den første semifinalen. Til tross for gode odds, kan man aldri være sikker før semifinalene er ferdige. Det er nesten alltid noen forhåndsfavoritter som ikke klarer å gå videre til finalen.

Norge sies å ha gode sjanser. Det er forventet at Norge går videre til finalen. Man kan aldri være sikker, men dersom man tror på oddsen på ulike nettsider, er Norge favoritt til å vinne sin semifinale. Norge er også langt oppe på listen over favoritter til å vinne hele sulamitten. I følge Betsafe er Armenia favoritter foran Sverige og Norge, men det er også 34 andre bidrag som man ikke bør glemme. Det er ikke alltid forhåndsfavorittene som vinner. Av og til kan seerne overraske, og stemme på et helt uventet sang.

Lenger ned på listen over favoritter, finner vi blant annet Danmark, Aserbajdsjan, Ukraina, Ungarn og Storbritannia i årets Eurovison. Alle disse landene har odds på 15.00 eller lavere. Dermed anses de å ha en ganske høy vinnersjanse, til tross for at de ligger langt bak Armenia og Sverige på oddsen. Hvem som til slutt går av med seieren, avhenger av seerne og fagjuryene som skal avgi stemmene i semifinalene og finalen.