Melodi Grand Prix

Delfinalene i Melodi Grand Prix har i flere år vært arrangert på ulike steder i landet, men i år valgte NRK å samle alle delfinalene på samme scene. Alle delfinalene ble arrangert samme helg, over tre dager. Tre sanger gikk videre fra hver delfinale, og finalen ble arrangert helgen etter.

Det nye konseptet slo ikke an blant seerne. Melodi Grand Prix mistet mange seere, noe som også viste seg i antallet stemmer som ble sendt inn. Færre enn vanlig valgte å stemme, men det ble likevel kåret både delfinalevinnere og en finalevinner.

Delfinalene er ofte en god indikasjon på hvem som kan tenkes å vinne selve finalen. Alle de tre delfinalene ble vunnet av forhåndsfavorittene. De andre sangene som gikk videre omfattet mange ulike sjangere, slik at det ble en variert finale.

Ofte er det slik at de sangene som får flest stemmer i delfinalen også får flest stemmer i finalen, dermed var de tre vinnerne av delfinalene klare favoritter foran finalen. Som ventet, ble det også de tre vinnerne av delfinalene som gikk videre til gullfinalen, sammen med en av melodiene som kom på andreplass i sin delfinale. Vinneren av finalen ble, ikke uventet, Carl Espen. Han fikk et overveldende antall stemmer fra Vestlandet, som gjorde at han vant med stor margin. Han skal dermed representere Norge i København.

Om NRK velger å arrangere alle delfinalene samme helg også neste år, er usikkert. Kanskje de velger å endre på konseptet igjen, ettersom årets delfinaler ikke var noen suksess.