Namsos Rockfestival

Namsos er kjent som en musikkby. Byen har fostret mange kjente musikere, og musikkmiljøet i byen er svært levende. Blant de mest kjente artistene som kommer fra byen, er Åge Aleksandersen, Terje Tysland, D.D.E., Thomas Brøndbo og Chand. Mange andre artister fra Namsos har også blitt kjent, mens andre fortsatt venter på å bli oppdaget. Byen ønsker å framstå som en musikkby, og prøver derfor å hjelpe musikkmiljøet i byen.

Namsos Rockfestival ble første gang arrangert i 2001, og arrangementet ble muliggjort gjennom hundre frivillige. I 2003 hadde festivalen 1000 besøkende i løpet av den helgen arrangementet varte. Festivalen kom i stand som et samarbeidsprosjekt mellom Namdal Musikerlag, Lagre’ Ungdomsklubb og Laviken Rock- og RusleClub. Målet var å skape liv og røre i byen. Festivalen var også et viktig skritt på veien for å gjøre Namsos til Rock City.

Mange av de mest kjente bandene og musikerne i Norge har spilt under festivalen, blant annet Askil Holm, Nullskattesnylterne, Supervixen og Gåte. Som navnet tilsier, legger festivalen vekt på rockemusikk. Namsos kalles ofte trønderrockens hjemby, ettersom det var her denne sjangeren dukket opp, og de mest kjente musikerne innen denne sjangeren kommer fra Namsos. Musikken har bidratt til å gjøre byen kjent.